Кирил Петков: Време е да сложим нов смисъл на думите "народен представител"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10462738 www.24chasa.bg
Кирил Петков СНИМКА: Велислав Николов

"Време е да вложим смисъл в думите "народен представител". Това е човек, който представя целия български народ, горд народ с велика история, намиращ се на най-красивото кътче на земята." С тези думи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков направи откриваща реч от трибуната на парламента при началото на 47-ия парламент.

"Преди нас не са си свършили работата. Близо 2 млн. са избрали друго място за живеене извън България. На площада ни казваха: "Върнете ни младите хора в България!", каза още Петков, като посочи, че по време на предизборната кампания се е срещал със стотици хора, които са го призовавали за това. Той даде пример с множество проблеми из страната.

"Какво да кажем за болницата в Ямбол, където хората се пренасят с одеала, между отделенията или за митичния тунел под Шипка, който е с дължина под 4 км, но връзката между Северна и Южна България остава мечта за хората в България? Какво да кажем за поддаващата стена на язовира в Монтана, която ако се скъса ще се образува 6-метрова вълна? А какво да кажем за цяла Северна България, която чака АМ "Хемус", която уж се строи?", добави той.

Петков заедно с Даниел Лорер в пленарната зала
Петков заедно с Даниел Лорер в пленарната зала СНИМКА: Велислав Николов

"Къде са били народните представители, които е трябвало да решават тези проблеми? Отговорът се крие в няколко думи: "алчност, нехайство, егоизъм", обясни той, като посочи, че по улиците се разминават Ролсройси и Ферарита, но те не са на хора с бизнес, а на политически лица, лобисти.

"Искам да бъда част от промяната и ще ги решим тези проблеми. Време е за нулева толерантност към корупцията, време е за истинско правосъдие, време е да превъзмогнем личното си его и да работим заедно, време е да работим за България. Време е България да е страна, в която младите да се връщат обратно, време е да сложим нов смисъл на думите народен представител, време е всички ние да си свършим работата", завърши той изкаването си.