"Договорът" между партиите за кабинет - над 170 страници, подписват го другата седмица

https://www.24chasa.bg/novini/article/10463686 www.24chasa.bg
Кирил Петков СНИМКА: Велислав Николов

Над 170 страници е черновата на коалиционното споразумение между "Продължаваме промяната", БСП, "Демократична България" и "Има такъв народ". Първо в нея ще бъдат изчистени несъгласията между партньорите, след това ще се мислят отговорностите на министерствата и едва накрая имената.

Това разказа пред журналисти съпредседателят на ПП Кирил Петков. Той определи споразумението като "един голям договор", който внимателно трябва да се разгледа преди да се подпише.

С политиките в няколко сектора не е съгласна пък БСП. Това обясни лидерката Корнелия Нинова. Тя не каза кои са те, но даде да се разбере,  че ще подпише споразумението след като ги изяснят.

Ще продължим да работим в следващите два-три дни и трябва да сме готови следващата седмица, каза тя.

На въпрос искала ли е наистина да става вицепремиер в новия кабинет, тя каза: Не може всеки ден да се пускат слухове, че ще ставам нещо си. Не искам всеки ден да ходя и да се обяснявам.

Всичко трябва да мине през Национален съвет на БСП, каза тя за имената на министрите. Той пък щял да бъде свикан във вторник, което означавало, че следващият петък е реалистичен срок да бъде подписано коалиционното споразумение.