Радио Китай: Преди „срещата на върха за демокрация“, САЩ трябва да изчистят собствените си проблеми

https://www.24chasa.bg/novini/article/10463872 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Като коренно население индианците помогнаха на първите заселници на северноамериканския континент, но в замяната на геноцид и дискриминация. Бидейки убивани, изолирани и забранени, разовите трагедии на американските индианци продължават да се случват. „Ню Йорк таймс“ призна откровено, че отношението на Америка към индианците е „най-позорната страница“ в историята на страната, предаде радио Китай.

Днес расизмът все още бушува в Съединените щати, карайки американските малцинства да страдат от болката, че „не може да дишат“. От „убийството“ на афроамериканеца Флойд времето година, до убийството на 6 жени от азиатски произход при стрелбата в тази година; „Болестта“ е дълбоко вкоренена в местното общество.

Скорошно проучване на Института по политически науки „Кенеди“ към Харвардския университет показва, че 52% от младите хора смятат, че американската демокрация е в беда или се провали.

Дори самите американци са песимисти и разочаровани от американската демокрация. С какво самочувствието на САЩ решава да организира така наречената „среща на върха за демокрация“? Колкото и красиво да е украсена маската на "демокрацията" от американските политики, тя не може да прикрие болката от расовата дискриминация, социалното разкъсване и поляризацията между богатите и бедните.

Демокрацията е стойността на цялото човечество, има много начини да я реализирам и не зависи само от една държава.