Постоянен арест за стрелеца беглец от Сърница

https://www.24chasa.bg/novini/article/10464646 www.24chasa.bg
Стрелецът беглец от Сърница Бейсим Салиф

Състав на хасковския Окръжен съд определи мярка за неотклонение "задържане под стража" за стрелеца-беглец от село Сърница Бейсим Салиф /55 г./. Това стана в открито заседание по делото. Салиф е разследван по три обвинения - за опит за убийство на съседа си Мюмюн Мюмюн, за закана за убийство спрямо него и за държане на незаконно оръжие, предава БТА.

Този понеделник в 18,40 часа дългогодишният съседски конфликт за пашата на животни на Салиф с фамилията на Мюмюн прерасна в свада и сбиване. Криминално проявеният стреля с пушка срещу опонента си, рани с нож жена му, и избяга в гората с друга незаконна пушка. След това в тъмната част на деня той стреля и към дошлите да го задържат полицаи.

На следващия ден при полицейската операция за задържането и неутрализираното му участваха над 200 служители на МВР от различни служби, и ловци. Беглецът обаче бе задържан първо от овчар в землището на кърджалийското село Черноочене, когото също заплашил, а след това и от органите на реда.

Съдът кредитира мотивите на прокуратурата, че има опасност Салиф да се укрие или извърши друго престъпление, ако бъде оставен на свобода. "Не съм виновен. Искам да ме пуснете в къщи", заяви той пред съда.