Китайският лидер призова за превръщането на КМГ във водеща световна медия, съдействаща за изграждането на общност на споделена съдба

https://www.24chasa.bg/novini/article/10467142 www.24chasa.bg

По случай 80-ата годишнина от началото на радиопредаванията на Китай за чужбина, председателят Си Дзинпин изпрати поздравителен адрес до Китайската медийна група, предаде радио "Китай".

В него той казва, че под ръководството на ККП, през изминалите осем десетилетия китайските радиопредавания за чужбина са останали верни на своята първоначална мисия, представяйки развитието на страната, разказвайки активно за нейната история, ценности и възгледи.

Си Дзинпин изразява надежда, че Китайската медийна група ще продължи да се развива и повишава способностите си за комуникация със света, превръщайки се във водеща международна медия и голямо влияние и възможности, допринасяйки за изграждането на общност на споделена съдба.

На 3 декември в Пекин се проведе среща-разговор, посветен на 80-годишнината от началото на радиопредаванията на Китай за чужбина. В него участва също членът на Политбюро и директор на Отдела за публичност при ЦК на ККП Хуан Кунмин.