Все още няма потвърден случай на заразен с варианта Омикрон в Русия

https://www.24chasa.bg/novini/article/10467845 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Руският президент Владимир Путин обсъди новия вариант Омикрон на коронавируса в разговор по телефона с президента на Южна Африка Сирил Рамапоса, предаде ДПА.

Кремъл съобщи днес, че двамата лидери са се съгласили да се борят заедно срещу пандемията, предава БТА.

Путин и Рамапоса са обсъдили и детайли от подготовката за срещата Русия - Африка, взаимодействието в рамките на организацията БРИКС и въпроси от сферата на търговско-икономическото сътрудничество, посочва ТАСС.

Според официална информация все още няма потвърден случай на заразен с варианта Омикрон човек в Русия. Въпреки това Путин нареди да бъдат извършени съответните проверки на тестовете за коронавируса и ваксините. Също така правителството ще разработи мерки за предотвратяване на разпространението на варианта в най-голямата по територия страна в света.

Русия от месеци се оплаква от висока смъртност, причинена от коронавируса. Днес властите съобщиха, че 1215 болни от КОВИД-19 са починали за един ден. Истинският брой вероятно е по-голям, отбелязва ДПА.

Според руската статистическа служба Росстат 74 893 души са починали от КОВИД-19 през октомври - най-високият месечен брой от началото на пандемията. Според правителствените данни обаче през октомври от КОВИД-19 са починали значително по-малко хора.