Училищна евакуация проведоха в Свищов

https://www.24chasa.bg/novini/article/10468026 www.24chasa.bg
В града край Дунав отбелязаха Международния ден на доброволеца. СНИМКАТА Е ИЛЮСТРАТИВНА

Училищна евакуация и демонстрация за оказване на първа помощ проведоха в Свищов. Така в града край Дунав отбелязаха Международния ден на доброволеца, който се чества на 5 декември, съобщиха от общината.

В двора на Професионалната търговска гимназия "Димитър Хадживасилев" се е състояло занятие на Единната спасителна система с участието на свищовските огнеборци и полицаи, служители на Кризисния център в с. Овча могила и Доброволното формирование - 4701 към община Свищов.

В съвместната демонстрация са били пpoигpaни действия за оказване на първа помощ на тежко пострадало лице при пътнотранспортно произшествие, както и реакция при задействан училищен план за евакуация при земетресение.

По време на демонстрацията, началникът на РСПБЗН - Свищов инж. Светлин Михайлов е обяснил на учениците и учителите последователността на действията при критична ситуация и е подчертал, че в такива случаи е най-важно запазването на самообладание.

Акцент е била дейността на доброволното формирование към община Свищов, създадено през 2014 година и с реална работа на терен след 2016 година. Доброволческият отряд е оборудван с лични предпазни средства и техника за действие, а всички доброволци ежегодно преминават организиран курс за спешна реакция при кризисна ситуация.