Колективната интелигентност на България се събира за първи път в "Българския Давос"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10468094 www.24chasa.bg
Пламен Русев. Снимка Архив

Всички хора, които имат значение ще търсят хигиенични и устойчиви решения за страната

Колективната интелигентност на България ще се събере на 14 декември в София Тех Парк. На форума Powers Summit, зад който стоят основателят на Webit Пламен Русев и основателят на Атлантическия клуб Соломон Паси, среща за първи път лице в лице новата власт, бизнес лидерите и гражданския сектор за градивен диалог.

Д-р Соломон Паси
Д-р Соломон Паси

“Целта на т. нар. Българският Давос е да наложи хигиена в комуникацията между властта, бизнеса, науката и гражданския сектор.” казва д-р Пламен Русев, съорганизатор на Powers Summit.
“С Фондация Webit решихме да помечтаем заедно - какво се случва, ако бизнесът, гражданският сектор и науката имат прозрачен публичен канал за обсъждане на важните въпроси от бъдещето с хората, които вземат политическите решения днес. Най-добрите конкретни идеи от дискусиите ще намерят място в крайния документ, който тази среща ще предложи на новото поколение политици в България", каза д-р Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България.
Всички хора, които имат значение в областите образование, здравеопазване, кибер сигурност, финанси, енергетика и зелена сделка ще са там.
Вдъхновение за срещата е дошло от световния икономически форум в швейцарския град Давос, където всяка година се обсъжда бъдещето на света.
Нова ТВ, Дарик Радио и "24 часа" ще имат свои преки включвания от срещата.