Младежи поломиха елхата в пловдивския район "Западен", играят футбол с украсата

https://www.24chasa.bg/novini/article/10469744 www.24chasa.bg
Част от топките, които са свалени от елхата и с тях вандалите играли футбол. Снимки: Димитър Колев.

Камери са ги записали, полицията ги търси

Непълнолетни нападнаха елхата в пловдивския район "Западен", потрошиха играчките, изтръгнаха клонки и лампички. Те са на възраст между 13 и 15 години, а действията им са записани от камерите и ще бъдат предадени на полицията, съобщи кметът Димитър Колев. Той е потресен от действията им.
"Радостта ни от светещата коледна елха трая точно един ден. Снощи към 19 часа група младежи на възраст между 13 и 15 години се постараха да унищожат част от украсата и да повредят осветлението", разказа Колев. Той искрено съжалява, че не може да публикува клипове от безчинствата им, тъй като извършителите са непълнолетни.
"Щяхте да видите за какво нагло и с чувство на безнаказаност поведение играят футбол с по-големите топки от елхата, хвърлят камъни и каквото им попадне по нея и накрая повреждат осветлението", изумен е районният кмет. Той благодари на гражданите, които са позвънили в полицията и така са успели да предотвратят още по-големи щети.
"Утре във Второ РУ ще свалят записите, за да издирят нарушителите. Убеден съм, че ще ги хванат. А ние още в понеделник ще възстановим щетите", уверява кметът на "Западен".