Китай ще създаде гигант в областта на редкоземните метали чрез сливане на компании

https://www.24chasa.bg/novini/article/10471918 www.24chasa.bg
Гигантът се очаква да бъде създаден официално този месец СНИМКА: Радио Китай

Китай се готви да създаде гигант в областта на редкоземните метали, сливайки няколко държавни компании, за да засили развитието на местната индустрия, съобщава Радио Китай.

„Водят се определени дискусии за сливането и планът започва да се оформя“, каза за Глобъл таймс мениджърът на компания за редкоземни метали от Гуанджоу, добавяйки, че гигантът се очаква да бъде създаден официално този месец.

Анализаторите са на мнение, че цените на тези метали ще се повишат до нормални нива при правилно управление в оформянето на новата компания. Създаването ѝ ще даде нов тласък за устойчивото развитие на местната индустрия и веригата на доставки. Освен това ще насърчи споделянето на съвременни технологии между компаниите, за да се увеличат наличните ресурси и да се избегне разхищението на някои редкоземни метали, които е трудно да бъдат преработени заради липсата на зрели технологии.

Що се отнася до потенциалния оперативен модел, според анализаторите вероятно новата компания ще се нуждае от известно време за проучване на своята стратегия.