Мароканец в ареста, опитал втори път да излезе нелегално в Сърбия

https://www.24chasa.bg/novini/article/10473118 www.24chasa.bg

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ бе постановена за гражданин на Кралство Мароко , направил пореден опит да премине границата на страната, не през определените за това места.

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Андрей Радев взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 30- годишен гражданин на Кралство Мароко. Хусеини Х. е привлечен в качеството на обвиняем за това че на 3 декември в района на местността „Славчето“, община Трекляно, е направил опит да излезе през границите на страната за Република Сърбия, не през определените за това места. Деянието е извършено в условията на повторност, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление и от изтърпяване на наказанието по предишната присъда не е изтекъл 5-годишният срок.
Има реална опасност обвиняемият да се укрие, защото няма постоянен адрес в България. Обвиняемият е извършил деянието в условията на повторност, осъждан е за същото престъпление с влязла сила на 25.10.2021 г. присъда на РС - Генерал Тошево, като му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, изпълнението на което е било отложено за изпитателен срок от 3 години.