Светослав Трайков - от член на ГЕРБ до съветник на Велислав Минеков

https://www.24chasa.bg/novini/article/10473284 www.24chasa.bg

 Основното действащо лице при запечатването на "Труд" Светослав Трайков изгря на протестите от лятото на 2020 година, когато се сближи с Отровното трио и Мая Манолова. Той беше кандидат за депутат от "Изправи се! Мутри вън!" на изборите през пролетта, но не влезе в парламента. По време на протестите нашумя с акцията в метрото, когато заедно с Еленко Божков и Минчо Спасов спряха влака на станцията на СУ "Климент Охридски". Той е и един от най-активните протестъри на площада, но и във фейсбук.

Кариерата му тръгва от Варна, където е член на ГЕРБ до 2013 г. Бил е член на съвета на директорите в Двореца на културата и спорта, но е уволнен. Напуска и партията. След това е сред активистите в партията на Николай Бареков.

През пролетта отцепилият се от Отровното трио проф. Велислав Минеков беше назначен за служебен министър на културата и назначи съратника си от площада Светослав Трайков за съветник.

За последните избори Трайков агитира от фейсбук профила си за Румен Радев и "Продължаваме промяната".

"Апропо, сумата, която се дължи на Министерство на културата от горките "репресирани" и ревящи Блъскови (барабар с лихвите и неустойките) е 235 795 лева. Севда не ги ли донесе вече?", написа Трайков по време на акцията в "Труд".

За него се твърди още, че списва сайта за фалшиви новини informiran.net, който пък бил създаден от Арман Бабикян.