Семерджиев за Сербезова: Фарма-мафията ще придобие най-висока позиция в здравната система

https://www.24chasa.bg/novini/article/10473321 www.24chasa.bg
Илко Семерджиев СНИМКА: Личен архив

В проекто-състава на новото правителство от квотата на ПППП (които заявиха почтеността и антикорупцията за водещи свои приоритети) за МЗ е определена кандидатурата на магистър фармацевт Асена Сербезова (бивша Асена Стоименова) за поста министър на здравеопазването. Моят коментар е само един: фарма-мафията ще придобие на първо време една от най-високите позиции в здравната система. Който се интересува от темата може да прочете повече в текста на собствената ми защита пред съда по обвинение повдигнато след набеждаването ми от Асена Стоименова пред бившия главен прокурор Сотир Цацаров през 2017 г. Това написа във фейсбук бившият здравен министър Илко Семерджиев.

Вижте какво още казва в публикацията си той:

Бях оправдан на три инстанции, а вече на две инстанции осъдих държавата и сега очаквам обезщетения, които данъкоплатците ще платят за неправомерните действия на Асена и Цацаров. Тези пари обаче са нищо пред милиардите, които фарма-мафията присвоява от всички нас благодарение на инсталирани хора във властта и институциите - в случая с Асена най-напред в ИАЛ, а сега предстои и в МЗ.

Политически не зная защо ПППП смята Стоименова/Сербезова за своя квота - в ИАЛ тя беше назначена от министър Таня Андреева като кадър от БСП-квотата на Сергей Станишев. Видим пробив на БСП и Сотир Цацаров в правителството на уж почтените и антиолигархични нови управляващи е сигнал или за политическа наивност/неадекватност или за продължаващо задкулисие.

Скоро ще разберем истината!