Георг Георгиев: Ще се създават министерства по интереси

https://www.24chasa.bg/novini/article/10473395 www.24chasa.bg
Георг Георгиев Кадър: Нова тв

"Коалицията е доста странна, много от хората не са свързани с партиите, които ги излъчват. Прокрадват се еретични идеи за разпокъсване на администрации. Това навява на мисълта, че ще се създават министерства по интереси". Това заяви Георг Георгиев лидер на ГЕРБ - младежи пред Нова тв.

Според него ГЕРБ и днес са много силен конкурент, това е причината да бъде изчегъртани. "От април досега станахме свидетели на галопиращи цени освен това остават и хиляди погубени животи от коронавируса. Нелепо е да говорим на конструктивност на управлението на служебното правителство. Ще бъдем конструктивна опозиция, но и ще сме бдителни", сподели той. И допълни, че няма логика служебният кабинет да внася бюджет.

Относно запечатването на сградата на вестник "Труд" той заяви, че новата ни история не познава случай на посегателство срещу медия. "Това беше цинично. Искаме изслушване на културния министър Минеков. Президентът Радев трябва да поеме отговорност за случилото се с медията", подчерта той.

По думите му се очаква всичко от служебното правителство. "Нямам информация за стотинка неплатени задължения от страна на ГЕРБ", обясни Георгиев.