Вицепремиер от зелените потвърди "24 часа" - Кирил Петков спешно е потушил конфликт

https://www.24chasa.bg/novini/article/10474315 www.24chasa.bg
Борислав Сандов Кадър: Нова тв

Борислав Сандов от "Демократична България" потвърди пред Нова тв информацията на "24 часа", че снощи е имало спешна среща на Кирил Петков и Асен Василев с лидерите на "Демократична България". Той е спряган за министър на околната среда и вицепремиер по климата в бъдещия кабинет и е участвал в срещата. Неговата партия е поискала да се раздели министерството на околната среда и водите на две като климатичните промени се поемат от вицепремиер без портфейл, а министърът на екологията да се занимава с останалото. Това обаче не се приело и ситуацията остава същата - той ще е вицепремиер и министър на околната среда и водите.

Не сме каста, а представители на обществото, но е факт, че общественият обвинител не върши добре работата си, независимо дали това е името Иван Гешев. Така Сандев коментира интервюто на главния прокурор пред "24 часа".

Спечелих делото, което беше свързано със задържането ми за 24 часа в онази "кървава сряда". В килията всички бяхме за първи път, добави лидерът на "Зелено движение". 

"Иван Гешев няма да разбере недоверието, което има от новата власт и явно ще се търсят други механизми, а това е промяна в конституцията", смята още Сандов..

Според него в коалицията имало решимост за правосъдна реформа.

"Как ще се случи е въпрос, който трябва да посочим. Не може изпълнителната власт да сменя главния прокурор , не може и законодателната. Освен, ако не започне да работи като обществен обвинител. Последните му изказвания потвърждават, че той иска да води война", каза Сандов по повод интервюто на Гешев за "24 часа".   

Сандов каза още, че "няма да има министерство на държавните предприятия. Няма да има и на екологията, а ще е както в момента - министерство на околната среда и водите".

"Когато ПП дойдоха с първата формула при нас изключваше ИТН да има вицепремиер, но те са поели много тежки и отговорни министерства - външно, енергетика, регионално развитие, каза още лидерът на "Зелено движение". 

Ако развиваме политиките с дигиталната трансформация намаляването на администрацията ще стане естествено, смята Борислав Сандов.

Добавките за COVID към пенсиите ще бъдат решени от НС с проектобюджета. Това което може да бъде гарантирано, че никой пенсионер няма да получи по-малко от прага на бедността, каза още той.