Радев към ИТН: Доказахте, че сте част от промяната (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10474364 www.24chasa.bg

Вашата политическа сила вече доказа себе си като част от промяната в България. Много български граждани продължават да виждат у вас възможността за една нова и откровена политика, която назовава ясно проблемите и решенията, и не ги замита под килима.

С тези думи се обърна президентът Румен Радев към представителите на "Има такъв народ". Днес се провежда втората част от консултациите на държавния глава с партиите за бъдещото правителство. Това е първата от срещите. По-късно през деня Радев ще се срещне с "Демократична България" и "Възраждане".

Добре дошли отново, надявам се в края на един изборен маратон. Убеден съм, че с опита особено от изминалата година, имате ясна представа за задачите и предизвикателствата пред едно ново управление и имате готовност да допринесете активно за тяхното решаване, каза държавният глава.

Както знаете, двете служебни правителства, които назначих по силата на конституцията, стабилизираха страната, но и показаха, че с общи усилия могат да бъдат надмогнати различията в името на България. Убеден съм, че ангажиментът, който поехте за търсене на баланс и партньорство в едно бъдещо управление, основани на знанието и почтеността, са изключително важни в една политическа среда, в която често невежеството и арогантността са вземали връх, каза още Радев.

„Ние заявихме отдавна, че ще направим всичко по силите си да има едно нормално правителство в страната, защото предизвикателствата са много по-големи, отколкото бяха преди 3 месеца. Това, което винаги сме правили, е да си спазваме думата. Ще продължим да бъдем такива, каквито сме. Без политическо лицемерие. Ще назоваваме нещата такива, каквито са. Ще бъдем предвидими и лоялни партньори, ако разбира се, колегите, с които водим преговори, също бъдат такива. Знаем, че трябва да се надмогне личното его. Трябва да се направят необходимите компромиси в името на голямата цел. Така или иначе моделът „ГЕРБ и ДПС” все още не е разграден. Надявам се в останалите политически партии да има здрав разум, да постигнем необходимите компромиси, да уточним необходимите стъпки и цели", отвърна зам.-шефът на ИТН Тошко Йорданов.