Д-р Асен Малинов, бивш управител на МБАЛ Велинград: В болницата цари управленски хаос

https://www.24chasa.bg/novini/article/10474583 www.24chasa.bg

Животът и здравето на 50 000 човека зависи от лечебно заведение с остър финансов дефицит, липса на специалисти и роднински назнения, предупреждава във фейсбук медикът

„Запознавайки се с реалната действителност установих остър кадрови дефицит, симулиране на изпълнение на трудовите задължения, безотговорно отношение към пряката работа и още куп нередности. За кратко време осъзнах, че съм поканен, за да бъда "КУКЛА НА КОНЦИ", която да изпълнява решенията на д-р Чешмеджиев. При това състояние на нещата визията ми за укрепване и устойчиво развитие на болницата беше невъзможна за реализиране. Затова с огромно облекчение приех без колебание предварително подготвената и поднесена от д-р Чешмеджиев оставка. Необяснимо защо той бе придружен от Гергана Владимирова, чиято единствена връзка с болницата, съпругът й, който е изпълнявал строително ремонтни работи, без да е спечелил обществена поръчка“.

Така започва писмото си бившият управител на МБАЛ Велинград д-р Асен Малинов, оцелял на поста само 2 месеца. Текстът му бе разпространен и във фейсбук.

В него той коментира скандала с отстраняването от Общинския съвет на поредния директор на болницата. Д-р Иван Динев бе уволнен след скандал с плащане на Ковид средства за първа линия на общински съветник-лесовъд.

Д-р Малинов е убеден, че целта на всеки избор е да се търси “удобен човек”, който е съгласен да е подставено лице д-р Жеко Чешмеджиев – бивш управител на МБАЛ Велинград, отстранен от поста си след прокурорска проверка. Вижте писмото до редакцията ни без намеса.