Постоянен арест за син, пребивал системно майка си в Дупница

https://www.24chasa.bg/novini/article/10474765 www.24chasa.bg

Син, пребил майка си в Дупница остава за постоянно в ареста. Мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение Димитър К., обвиняем в домашно насилие над майка си, определи Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова.

На Димитър К. е повдигнато обвинение, че в периода от 29.11.2021 г. до 02.12.2021 г. в гр. Дупница, в условията на продължавано престъпление през непродължителен период от време, при една и съща фактическа обстановка и при еднородност на вината не е изпълнил Заповед за незабавна защита, издадена на 22.10.2021 г., по гражданско дело на РС - Дупница и Заповед за защита от домашно насилие от 05.11.2021 г. Касае се за престъпление, за което по закон се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ до три години или „Глоба“ до 5000 лева.
Доказателствата събрани на досъдебното производство сочат, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Обвиняемият е многократно осъждан, а от показанията на свидетелката – негова майка, става ясно, че същият проявява агресия по отношение на нея, тормози я, нанасял й е побой.
При задържането му от органите на реда, мъжът се държал грубо и арогантно спрямо полицейските служители, като отправял закани към тях.