ТЕЦ "Марица 3" с награда за работодател

https://www.24chasa.bg/novini/article/10476365 www.24chasa.bg
ТЕЦ "Марица 3".

Централата е е дружеството наело най-много служители през годината в цялата страна

ТЕЦ "Марица 3-Димитровград" получи специален приз за „Работодател на годината“  на 7 декември в регионалната агенция по заетостта в Хасково на специална церемония и онлайн връзка с министъра на труда и социалната политика Гълъб Донев. Почетният плакет бе придружен с грамота и се връчва традиционно от Министерство на труда и социалната политика и Агенция по заетостта на дружества с особени заслуги през годината.

ТЕЦ "Марица 3-Димитровград" получи наградата в категорията „Работодател със значим принос за осигуряване на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар“.  Централата е отличена за най-добрият работодател за 2021 година в областите Стара Загора, Хасково и Кърджали заради това, че е наела най-много служители. 

Не съм очаквал, че ще получим подобно признание! Изключително приятно изненадан съм!“ бяха първите думи на изпълнителния директор Илиан Павлов. Той допълни, че поради тежката икономическа обстановка в средата на 2020 година се е наложило да преустановят временно работа, но през тази година са намерили правилната формула да подновят производствената си дейност и са наели много нови служители.

„През пролетта наехме на работа над 170 души и продължихме нормалната производствена дейност на ТЕЦ "Марица 3-Димитровград". В момента дружеството осигурява поминъка на малко над 200 жители в града и околностите. Много съм щастлив, че заедно с екипа, успяхме да осигурим работните места на толкова много хора. За съжаление, масово българите се насочват към големите градове и най-вече към София. Аз самият съм столичанин и едва от 4 години съм част от екипа на ТЕЦ Марица 3 Димитровград. Въпреки това се радвам, че имам възможност да работя за развитието на едно емблематично българско предприятие и именно чрез неговото развитие да задържим повече хора в родния им град, а не да мислят за София, или още по-лошо – за чужбина“, каза Илиан Павлов.