Саудитска Арабия иска свобода за заподозрения за убийството на Хашоги в Париж

https://www.24chasa.bg/novini/article/10477812 www.24chasa.bg
Саудитският журналист Джамал Хашоги

Посолството на Саудитска Арабия във Франция поиска освобождаването на арестувания по-рано днес в Париж заподозрян за убийството на журналиста Джамал Хашоги. Няма нищо общо със случая и трябва да бъде освободен незабавно, предава БТА, цитирайки Ройтерс.

Посолството потвърди, че саудитската съдебна система вече е издала присъди по случая "Хашоги" и всички осъдени излежават присъдите си.

По-рано днес медиите съобщиха, че френската полиция е задържала тази сутрин 33-годишния Халед Ид ал Утейби, смятан за един от заподозрените за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги.

Саудитска Арабия СНИМКА: Pixabay
Саудитска Арабия СНИМКА: Pixabay

Ал Утейби бе задържан на летище Роаси край Париж, преди да се качи на борда на самолет за Рияд, столица на Саудитска Арабия.

Според френското радио Ер Те Ел арестуваният е бивш саудитски кралски гвардеец, за когото се смята, че е участвал в убийството на Хашоги през октомври 2018 г. в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул.

Задържаният е в списъка на 20 саудитски поданици, издирвани по линия на Интерпол във връзка с убийството, посочва радиото.