Участник от „Фермата“ по bTV приет с травма в УМБАЛ „Софиямед“

https://www.24chasa.bg/novini/article/10479102 www.24chasa.bg
Георги Гергинов Снимки: бТВ

Участникът във „Фермата“ по bTV Георги Гергинов беше приет по спешност в УМБАЛ „Софиямед“ след сериозна контузия. По време на извънредния дуел срещу опонента му Кирил Михов той e паднал от голяма височина, ударил се е сериозно, а на място веднага е пристигнал лекар, съобщиха от болницата.

След като получава първа помощ на Арената, Георги е пренасочен към Спешното отделение на УМБАЛ „Софиямед“.

„След извършените първоначални изследвания и преглед стана ясно, че Георги е в добро общо състояние, контактен е и в съзнание, но ще остане в болницата под наблюдение“, коментира началникът на Спешно отделение на УМБАЛ „Софиямед“ д-р Иван Христов.

Участник от „Фермата“ по bTV приет с травма в УМБАЛ „Софиямед“

Георги е насочен за хоспитализация в Клиниката по неврохирургия на лечебното заведение.

УМБАЛ
УМБАЛ "Софиямед"

„Пациентът е получил травма, довела до счупване на лицевата кост, с мозъчно сътресение. Скенерът на глава е показал счупване на зигоматична кост - травма, която не е за пренебрегване. Допълнителните изследвания на цяло тяло показаха фрактури на ребра, които изискват покой и профилактиране на белия дроб. За радост, при него няма наличие на фрактури на черепните кости, няма и увреждания на мозъка.

Болничното лечение е индивидуално, но продължава в рамките на една седмица при по-леките случаи, какъвто е този и е последвано от домашно лечение за около две седмици. В резултат на такива травми на пациентите се забраняват физическите упражнения и емоционалните натоварвания“, коментира анестезиологът д-р Иван Колчаков, официален говорител на УМБАЛ „Софиямед“.