Петте елемента, с които ще те забележат

https://www.24chasa.bg/novini/article/10480258 www.24chasa.bg

Huawei Watch GT 3 има всичко, което ви трябва в един смартчасовник

През изминалия ноември от Huawei официално представиха новия смартчасовник от серията GT - Huawei Watch GT 3. Моделът притежава някои от най-добрите черти на по-големия и мощен Watch 3 Pro, предлагайки ги в по-компактно тяло и на по-достъпна цена.

В следващите редове ще ви запозная с част от елементите на часовника, които го правят забележим и един чудесен подарък по повод предстоящите празници.

Дизайнът

Huawei са се вложили максимално в това да изпипат външния вид на устройството по начин, по който носенето му да ви носи максимално удоволствие. Абе, направо кеф. Huawei Watch GT 3 се предлага в два размера – 46 и 42мм, като аз успях да тествам версията с по-голям диаметър. Тялото на часовника е изработено от неръждаерма стомана, както и най-елегантната от каишките му (по мое лично мнение). Освен това е по-тънко и масивно спрямо предшественика си и се усеща изключително добре върху китката благодарение и на теглото си от малко над 42 грама(без каишката).

Място на корпуса намират въртящата се коронка за управление и мултифункционалният бутон от Watch 3 Pro и аз приветствам това подобрение, което прави часовника по-лесен за управление. Мога да твърдя, че Huawei Watch GT 3 е продукт с висококачествена изработка, като това си личи дори и в патентите и закопчаването на каишката, която освен метална, може да бъде кожена или полимерна. Също така е налице и водоустойчивост от 5 АТM.

Екранът

Друг компонент от върховия представител на гамата на Huawei, който намира място тук, е дисплеят. Това е познатият 1.43 инчов AMOLED с резолюция 466/466 пиксела, който се справя чудесно във всякакви обстановки. Изпробвах го с мокри ръце, на ниски температури, под директна слънчева светлина, дори и със спортни ръкавици и нямах никакви затруднения както с докосванията, така и с яркостта.

Харесва ми, че дизайнерите са успяли да запазят размера на циферблата, като изтънят рамката с акселерометъра и това е добре дошло за всеки, който постоянно има часовник на ръката си.

Батерията

Това, от което може би най-много съм впечатлен, е представянето на батерията. Тя е литиево-полимерна с капацитет от 455 mAh и от компанията обещават до 14 дни живот на батерията, което, както всички знаем, е постигнато при специфични и оптимални условия, но в действителност, нещата не са далеч от това твърдение.

Използвам часовника вече от 7 дни като го извадих от кутията с 93% заряд и все още не ми се е наложило да го заредя. Всеки ден е с мен, настроен е постоянно да измерва жизнените ми показатели и също така ежедневно записва тренировъчни цикли и въпреки това има още гориво в резервоара. Това определно ще допадне на всеки от бъдещите му притежатели.

GPS и подобреният сензор за сърдечна дейност

Като стана въпрос за измервания, те вече са по-точни. Без база за сравнение трудно ще го усетите, но благодарение на осемте фотодиода спрямо четирите при предишния модел, стойностите на измерване на кръвното налягане, пулса и сатурацията са максимално точни. От позицията на студент по медицина мога да заявя, че съм очарован от здравния мониторинг, предоставен от часовника.

Особено по време на работа често се улавях, че проследявам показателите ми заради особеностите на труда в болнична среда. Друг положителен ъпгрейд е поддръжката на GPS, Beidou, GLONASS, Galileo и QZSS сателитни системи, което наистина прави следенето на тренировките ви доста по-точно. Освен това получавате по-голяма производителност срещу смущения, което ефективно подобрява силата и стабилността на сигналите на открито.

Спортна природа

За да направим последен преход между качествата на Watch GT 3 трябва да изтъкна спортната натура на иначе елегантния часовник. От Huawei ясно акцентират върху тренировъчните режими, които стават още повече и още по-всеобхватни като предоставена информация. В комбинация с приложението за смартфони Huawei Health можете да водите стриктен архив на всичките ви спортни начинания. Готини добавки са функциите за офлайн Route Back навигация и вграденият AI за бягане, който анализира представянето ви и ви предлага адаптирани режими на тичане спрямо него.

В обобщение искам да кажа, че съм радостен от възможността да изпробвам Huawei Watch GT 3. Часовникът носи удоволствие както с ризата през деня, така и с екипа във фитнеса, представя се гладко и постоянно. И ако нямате притеснения, че операционната система е, различна от Android, вижте го и му се насладете!