Уволниха снахата на Петьо Блъсков от Министерството на културата

https://www.24chasa.bg/novini/article/10481900 www.24chasa.bg
Снимка: Личен архив от фейсбук

Уволниха снахата на Петьо Блъсков от Министерството на културата, съобщи „Площад Славейков“. Получила е имейл, че е отстранена със задна дата – от 1 ноември. Евгения Блъскова работи като ръководител на сектор „Култура и аудиовизия“ към постоянното представителство на България в Брюксел.

Преди седмица изпратила имейл с молба за редовен годишен отпуск. Получила отговор чак в понеделник, когато Министерството на културата извеждаше от сградата на Музея на социалистическото изкуство редакцията на в. „Труд“. В писмото работодателите й от МК са заявили, че няма да получи отпуск, защото от 1 ноември вече не е на работа в министерството, твърди г-жа Блъскова. Тя не е получавала заповед за уволнение и в продължение на повече от месец работи, без да й е съобщено за освобождаването й.

През август със заповед на министъра е била прекратена командировката й в Брюксел, допълни Евгения Блъскова. Тогава тя обжалвала съдебно заповедта и съдът е замразил прилагането й, докато излезе съдебно решение. Междувременно МК е спряло всички присъщи за работата на Евгения Блъскова разходи – наеми и допълнителни средства. Г-жа Блъскова обаче е получавала редовно заплатата си по трудов договор като служител на министерството.

В момента тя продължава да работи на поста си в Брюксел, защото няма връчена заповед за освобождаване.

Прекият й началник Петър Миладинов, шеф на международния отдел в МК, заяви пред „Площад Славейков“, че този въпрос може да бъде коментиран само от пресцентъра, защото "приет„та организация на работата е такава“. Потърсена от журналист, шефката на пресцентъра Евелина Кирилова заяви, че не познава случая и не може да го коментира, преди да го проучи в юридическия отдел.