Задържаха четирима за кражба от офис на мобилен оператор

https://www.24chasa.bg/novini/article/10482134 www.24chasa.bg
Прокуратура

Софийски районен съд уважи исканата от Софийска районна прокуратура мярка за неотклонение спрямо четирима мъже, обвинени за кражба от офис на мобилен оператор и постанови задържането им под стража.
Те получиха най-тежката мярка за неотклонение, след като бяха привлечен към наказателна отговорност за това, че 06.12.2021 г. в 04.30 часа на ул. „Тодорини кукли“ в гр. София, обвиняемите А.И.,Т.Г. и Б.И. чрез разрушаване на входна стъклена врата на търговски център и още една на офис на мобилен оператор, откраднали 32 комплекта слушалки, 6 смарт часовника, 5 мобилни телефони, 11 комплекта, съдържащи телефон и аксесоар, зарядно устройство, 2 кутии със слушалки и 1 кутия с електронно устройство от владението на С.М. Докато тримата били в офиса, обвиняемият А.Г. стоял встрани от търговския център, давал им указания по радиостанция и наблюдавал за полиция.
Срещу обвиняемите е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал.1, т.3 и т.4, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал.1 от НК. При А.Г. престъплението е извършено в условията на повторност, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за идентично деяние, а при Т.Г. е извършено при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан ефективно за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода“ не по-малко от една година.
Съдът прие мотивите на наблюдаващия прокурор за тежестта на престъплението и това, че обвиняемите могат да извършат друго деяние като взе предвид факта, че те вече са осъждани.
Определението за вземане на най-тежката мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.