Над 250 домакинства в столицата с безплатни екоуреди преди Коледа

https://www.24chasa.bg/novini/article/10482972 www.24chasa.bg
Зам.-кметът на София по екология Десислава Билева лично инспектира монтирането на нови екоуреди за отопление на семейства, живеещи в Бистрица. СНИМКА: СТОЛИЧНА ОБЩИНА

Желаещите да заменят старите си печки на дърва и въглища все още могат да кандидатстват

Над 250 семейства в София ще получат чисто нови и безплатни екологични уреди за отопление през този месец.

Доставката, монтажът и пускането в експлоатация на новите екоуреди се извършва по предварително изготвен график, съобразен с готовността на всяко от домакинствата. Кампанията за безплатна подмяна на старите печки на твърдо гориво на домакинствата продължава.

До края на годината ще бъдат монтирани общо 1037 уреда, а интересът на гражданите към проекта не спира, обясниха от Столичната община.

Към момента над 1000 нови домакинства са пожелали безплатни уреди за отопление и са подали документи в районната си администрация.

Кандидатстването е максимално улеснено - единствените изисквания са домакинството да се отоплява на твърдо гориво и да е собственик на жилището, за което кандидатства, подчертаха от общината.

Те могат да посочат какъв уред искат да получат - климатик, печки на пелети, уреди на газ, или да бъдат свързани към мрежата на топлофикация.