"Демократична България" одобри коалиционното споразумение след ДСБ и Зелените

https://www.24chasa.bg/novini/article/10483521 www.24chasa.bg
ХРИСТО ИВАНОВ

"Демократична България" одобри коалиционното споразумение и даде мандат на председателите на трите партии в обединението да го подпишат. Решението е взето тази вечер след заседание на Националния съвет на "Да България", съобщиха от пресцентъра на партията.

Членовете на парламентарната група на "Демократична България" трябва да подкрепят предложените министър-председател, структура и състав на Министерски съвет.

В другите две партии от обединението - "Зелено движение" и ДСБ, също е имало единодушно гласуване в подкрепа на коалиционното споразумение тази вечер. Единствено Цецка Бачкова от ДСБ е гласувала "въздържал се".

Тази вечер Зелените трябва да определят кой ще бъде номиниран за вицепремиер по климатичните политики и устойчиво развитие и министър на околната среда и водите по съвместителство. Кандидатурите са две - на Борислав Сандов и на Владислав Панев. Според източници на OFFNews e малко вероятно това да е Панев.

Така "Демократична България" става първата партия, която официално обявява, че е съгласна с проекта за коалиционно споразумение. Очакват се отговорите и на БСП и "Има такъв народ".