Втори месец полицията издирва мъж, нападнал продавачка във Варна (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10484558 www.24chasa.bg

Охранителни камери са заснели дръзкия обир

Втори месец полиция издирва извършителя на грабеж в магазин за хранителни стоки във Варна, предаде Нова тв. Случаят е от 19 октомври. На записа от охранителните камери се вижда как въпросният крадец задига оборота и брутално изблъсква касиерката, която се опитва да му окаже съпротива.

„Малко след 4 ч сутринта влезе клиент, който поиска кисело мляко. Взе си го от витрината, плати го и излезе, след което заключих вратата. След около 20 минути той се върна отново, взе си мляко и дойде на касата. В момента, в който тя се отвори автоматично, за да му върна рестото, той посегна, удари ме и скочи върху металната каса. Опита да ме удари и с част от кантара, но адреналинът ми беше много висок и опитах да му заклещя ръката с чекмеджето на касата. Тогава той още повече озверя, започна да ме удря, а аз да блъскам чекмеджето. Последва размяна на удари. Млад човек, идвал е няколко пъти преди това”, разказва пострадалата касиерка.

Въпреки усилията й, мъжът успява да открадне около 140 лв. от касата. Жената натиска паник бутон. На място пристигат екипи от охранителна фирма и от Първо РУ.

„Кадрите са само част от един „сериал”, в който участваме от доста години. Тези ситуации са ежедневие, предполагам и при други колеги. Пътеката ни е отъпкана – веднага информираме полицията и подаваме записи от охранителните камери. От всички случаи досега, които сме имали, свързани с кражби, голяма част от извършителите са познати на полицията и задържането им отнема няколко часа. Сега обаче случаят не е такъв и въпреки че този човек се вижда добре на камерите, той все още не е заловен”, разказа управителят на веригата магазини.

От полицията апелират, ако някой разпознава мъжът от кадрите, да се обади на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление.