Учители пеят, за да помогнат за Коледната трапеза на деца от бедни семейства

https://www.24chasa.bg/novini/article/10486116 www.24chasa.bg

Учители от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" в град Пордим и част от екипа на Националното сдружение на сираците в България се включиха лично в благотворителна акция в навечерието на празниците.

Те публикуваха клип с изпълнение на коледни песни, целта е да помогнат в събирането на средства за Коледната трапеза на близо 70 деца от 23 бедни семейства от училището.

Всеки човек носи доброта в сърцето си, нека и дадем свобода и достигне до онези деца, които нямат близки, които жадуват за ласка, които не смеят да мечтаят за отрупана Коледна трапеза! Коледен апел, чрез силата на българската народна песен отправят учителите Петя Тодорова, Християн Ангелов Красимир Калинков и директорката на училището Емилия Василева.

Специално за благородната инициатива педагозите са направили видео клип с музикалното изпълнение на народната песен "Море пиле". Те призовават да помогнем и направим наближаващите Коледни празници мечтани, святи и истински за децата от семейства в риск. Събират се трайни хранителни продукти, които ще бъдат раздадени в дните преди Коледа на децата. Всеки, който желае да помогне с хранителни продукти може да се свърже с училището в град Пордим или Слави Михайлов на тел.: 0877822685, уточняват инициаторите.