Започнала е подписка в защита на стрелеца от Сърница Бейсим Салиф

https://www.24chasa.bg/novini/article/10486402 www.24chasa.bg
Бейсим Салиф

В хасковското село Сърница започна подписка в защита Бейсим Салиф /55 г./, който бе замесен в междусъседски скандал със стрелба и бягство. Това съобщи за БТА кметът на селото Кемал Шенол.

На 29 ноември при конфликт Салиф първо стреля срещу съседа си Мюмюн Мюмюн, след това рани с нож жена му и избяга в гората. На следващия ден беше заловен при масирана полицейска акция в района. Прокуратурата му предяви обвинения за опит за убийство, за закана за убийство и за незаконно притежаване на оръжие, а съдът му определи мярка за неотклонение "задържане под стража".

Досега в защита на Салиф са се подписали към 170 души от постоянно живеещите в селото 420 жители, уточни кметът. По мнението на жителите на селото, вината за възникналия инцидент носи Мюмюн, който провокирал инцидента и принудил съседа си да използва крайни мерки, твърди кметът.

Срещу Мюмюн има три официално заведени жалби за безразборна паша на животните му в съседския имот. Друго обстоятелство е, че пуска кучетата си и хората не могат да отидат до близките гробища, каза още Кемал Шенол.