Намаляват с 30% общинските наеми и концесии в Благоевград

https://www.24chasa.bg/novini/article/10486563 www.24chasa.bg
Кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе предложение до ОбС за намаляване на вноските по всички сключени договори за наем и концесиии, с изключение на тези, касаещи общинските жилища.

Идеята е наемателите да получат финансово облекчени в размер на 30% за периода от 1 януари до 31 март 2022 г.
Причината за депозираното искане е продължаващата епидемична обстановка в страната и наложените противоепидемични мерки, които оказват значително негативно влияние върху икономическите условия за развитие на местния бизнес.
То се отнася както за действащите договори към момента на вземане на решението, така и за сключените договори в периода от 01.01.2022 г. до 31.03.2022 г.
Единственото изискване е наемателите да нямат задължения по отношение на наемите и концесионни плащания към 31.12.2021 г.
Предложението ще бъде разгледано на предстоящото редовно заседание на Общинския съвет, което ще се проведе на 17 декември.
 Във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната, това е второто предложение за финансови облекчения на наемателите на търговски обекти на територията на община Благоевград. Първото такова бе депозирано и прието от общинските съветници през месец септември.