"Възраждане" ще убеждава партиите да се премахне зеления сертификат

https://www.24chasa.bg/novini/article/10486594 www.24chasa.bg
Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов

От "Възраждане" искат смяна на главния прокурор и подлагането му на съд

В "нормални разговори" се надява лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, че ще убедят другите парламентарни сили, че трябва да се премахнат зелените сертификати за страната.

"Този зелен сертификат трябва да се премахне и да се върнем към някакъв нормален начин на живот. Ще стане момент, в който други европейски страни може да направят същото. Нека ние бъдем добрия пример", призова той от кулоарите на парламента.

Той нарече COVID мерките дискриминационни и неефективни. "Виждаме, че бройката на заразените се увеличава или намалява, независимо от затваряне, отваряне, зелени и всякакви други сертификати", добави той.

Той коментира и желанието на евентуалния бъдещ кабинет да се смени главния прокурор. От "Възраждане" подкрепят идеята и дори искат обвинение и затвор за обвинител номер 1. "Когато една такава фигура усеща, че времето му изтича и смята, че се води срещу него политическа вендета. Ние сме били обвинявани в дела, че едва ли не сме фалшифицирали създаването на нашата организация. Крайния време е да се възстанови съдебната система, защото не всички прокурори са престъпници", каза още Костадинов и добави: "С начина, по който той работи показва зависимости от политически сили."