Рашков още не е получил покана да е вътрешен министър

https://www.24chasa.bg/novini/article/10486835 www.24chasa.bg
БОЙКО РАШКОВ СНИМКА: Румяна Тонева

Бойко Рашков още не е получавал предложение да стане министър на вътрешните работи в строящото се коалиционно правителство с мандат на "Продължаваме промяната". Това обясни той в кулоарите на парламента. "Ако получа, ще мисля внимателно", каза още Рашков.

"Ще помогнем на г-н Борисов за много неща. Онзи ден задържахме под стража един, в който са съсредочени десетки милиони левове", каза Рашков и обясни, че има достатъчно доказателства за злоупотреби при строителството на АМ "Хемус". Парите влизали в една банка и се изтегляли от малоимотен, работещ на автомивка близо до околовръстното. Той по указание на политически лица си регистрирал строителна фирма, която не осъществявала никаква дейност. За това е получавал суми от 1000 до 2000 лв., както и автомобил като подарък.

Рашков показа и документ със сведения на свидетел по тези твърдения. В един момент той ще стане публично достояние, обеща Рашков. Той отказа да коментира "неясните разсъждения" на Иван Гешев.

Отново реагира остро срещу ГЕРБ и ДПС, като обясни за изборно нарушение в Хасково. То бе засегнато и в пленарната зала, като от ДПС бе попитан дали е влизала полиция в избирателна секция. "Нашите служители са възмутени от поведението на ДПС, че в действителност внушават неверни факти там. Обаждането за внушение в самата СИК е дошла по телефон 112. Когато се получи такъв сигнал органите трябва ли да реагират или не трябва? Според ДПС не трябва да реагираме. Оказазало се, че там председателката на СИК гласувала вместо други лица", обясни служебния вътрешен министър.

"За две партии в парламента, когато МВР се бори с престъпността, то осъществява репресия. Тоест, ако аз разследвам един престъпник и го обвиня, трябва да има огромно значение това, за да кажат: "Леле, те разследват!", добави той.

По думите му в МВР се водят разследвания за издаване на фалшиви сертификати. Има разследване и за престъпления, извършвани в ТЕЛК. "Моите уважения към хората, които са болни и не могат да отидат до избирателните секции. Ако са действително болни, те трябва да останат вкъщи и държавата да им осигури правото на избор. Но в Разград например, са образувани 21 досъдебни производства, които се отнасят до изготвянето на документи с невярно съдържание. Документите са издадени от съответните медицински лица. Издадени са им фалшиви медицински документи, за да могат да си останат вкъщи и да гласуват с подвижна урна на хартиен носител", обясни Рашков.