Зелен сертификат в парламента? Ще се решава друг път, работното време на депутатите свърши

https://www.24chasa.bg/novini/article/10486845 www.24chasa.bg
В пленарната зала депутатите седят на много близко разстояние един от друг.

Дали депутатите трябва да ходят на работа със зелен сертификат? Този въпрос се дискутира вече седмица, а и цял ден в парламента днес. въпросът обаче остана да се решава за друг ден, защото работното време на депутатите изтече, а никой не поиска то да бъде удължено.

Че времето няма да стигне, предупреди зам.-шефът на парламента Кристиян Вигенин. Близо 20 минути преди два часа той обяви, че ако някой иска дебатът да продължи, то сега е времето някой да поиска удължаване. Това обаче не стана. Вместо това депутатите продължиха с кратък дебат.

Утре ще бъдете управляващи и не може да бягате от този дебат. Не мога да разбера що за лицемерие е това месеци наред да се обяснява как ваксинацията е добро, да се ограничават правата на гражданите, но да не искате да ограничите вашите. Не може гражданите да са с едни права и задължения, а народните представители с други, настоя Александър Ненков от ГЕРБ.

Няма как да позволим сертифициране на работата на народните представители. Всякакви заповеди не могат да касаят работата на депутатите. Днес искате сертификати, утре може да искате да ходим с чували на главата. Трябва да дадем пример и това, което важи за депутатите, да важи и за гражданите, поиска Николай Дренчев от “Възраждане”.

Авторите на тези мерки досега бяха тук и вие ги изпратихте с аплодисменти. Можехте да ги разпънете на кръст, ако не бяхте съгласни с техните политики, възмути се Христо Гаджев от ГЕРБ.

Идеята е каквото важи за всички останали български граждани, да важи и за нас, настоя той.

Времето обаче изтече и Вигенин обяви, че трябва да се обсъди на председателски съвет дали утре ще продължат дебатите по тази точка.