Стефан Янев вече имал разговор да стане министър на отбраната

https://www.24chasa.bg/novini/article/10486890 www.24chasa.bg
СТЕФАН ЯНЕВ СНИМКА: Румяна Тонева

Служебният премиер Стефан Янев вече имал предварителен разговор да заеме поста на минитър на отбраната в редовния кабинет с мандат на "Продължаваме промяната". "Дали тази хипотеза ще се развие, зависи от коалицията да си направи първо споразумението, след това в личен покан аз ще искам да се запонзная със споразумението. Така че възможно е, но не ка оставим партиите да си направят споразумението", каза той от кулоарите на парламента, като заяви, че е по-скоро склонен да заеме поста.

"Аз не съм разлседващ орган като премиер и не съм сигурен докато всякакъв тип спекулации не се докажат по един или друг начин", коментира той започналото разследване на КПКОМПИ в здравното министерство заради висока цена на тестовете за ученици.

Лаконично коментира и думите на гланвия прокурор Иван Гешев, че се "извършва политическа намеса в правовата държава." "В полето главен прокурор, съдебна власт, съдебна власт и в случая законодателна власт е в основата на демокрацията на вскя една държава. Тоест баланса и взаимната зависимост на тези власти", каза Янев.