Борис Джонсън стана баща за седми път

https://www.24chasa.bg/novini/article/10486895 www.24chasa.bg
Борис Джонсън Снимка: Ройтерс

Британският премиер Борис Джонсън стана баща за седми път. Настоящата му съпруга Кари роди второто им дете - момиченце. Щастливото събитие се случва в рамките на една изключително натоварена в политически план седмица за министър-председателя, предаде БНР.

Кари Джонсън бе оповестила в Инстаграм през юли новината, че е бременна. Сега говорител на двойката направи изявление, че премиерът и мисис Джонсън имат удоволствието да съобщят, че по-рано днес в лондонска болница се е родило момиченце, което е в добро здраве.

Бащата и майката също се чувстват добре и искат да благодарят на екипа от акушери от националното здравеопазване за всичката грижа и подкрепа, продължава изявлението.

Малкото момиченце е седмо дете на премиера. Той има четири деца от бившата си съпруга Марина Уилър, дете, родено през 2009 г. след връзка с консултантката по въпроси на изкуството Хелен Макинтайър, и две деца от сегашната му съпруга Кари.

Борис и Кари се венчаха на скромна церемония в Уестминстърската катедрала през май.

Първото им дете Уилфред Лоури Николас Джонсън се роди в края на април 2020 година, седмици след като премиерът бе изписан от болница, където бе в интензивно отделение с Covid-19.

Борис Джонсън преживя изключително натоварени и емоционални последни 24 часа, в рамките на които бе разпънат на кръст. Заради коледно парти миналата година на Даунинг стрийт му поискаха оставката. Той обяви нов План Б за ограничаване на разпространението на Омикрон.