Вижте пълния текст на споразумението за бъдещото правителство

https://www.24chasa.bg/novini/article/10487051 www.24chasa.bg

Готов е пълният текст на проектоспоразумението за бъдещето правителство, което "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" трябва да подпишат, предаде "Монитор". 

Парафите няма да бъдат поставени днес, но разговорите са на „финалната права“. Това стана ясно по-рано през деня от думите на съпредседателя на ПП Кирил Петков, който отиде на спешна координационна среща с останалите лидери, след като социалистите поискаха промяна в текстовете на законодателната програма.

На няколко пъти вече от "Продължаваме промяната" заявяват, че ще предложат следващият премиер и двама вицепремиери. При партията на Кирил Петков и Асен Василев отиват министерствата на образованието, здравеопазването, вътрешните работи, отбраната, транспорта и културата. Ще имат и министър на растеж и иновации.

Всяка една от партиите ще има вицепремиер. „БСП за България“ ще предложи министрите на труда и социалната политика, на икономиката и индустрията, на земеделието и на туризма.

За "Демократична България" договорката е за министерството на правосъдието, околната среда и електронното управление. Като министърът на МОСВ ще бъде и вицепремиер.

Партията на Слави Трифонов "Има такъв" ще предложи министри на енергетиката, външните работи, регионалното развитие и спорта.

Вижте пълния текст на споразумението за бъдещето правителство.