Домашен арест за Борислав Колев с парите от "Хемус", не бил основният в схемата

https://www.24chasa.bg/novini/article/10487155 www.24chasa.bg
Борислав Колев в съда СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Обвиненият за пране на пари Борислав Колев остава под домашен арест, реши Софийският градски съд. той е обвинен заради 53-те милиона лв., теглени от подставени лица, а са били предназначени за строителството на лот 5 на АМ "Хемус".

"Това е добре обмислена схема, част от която е Борислав Колев", каза съдия Вера Чочкова. Според нея става дума и за данъчни измами, а Колев е само част от схемата, но не основното лице. Разпитани са над 40 свидетели. Според прокуратурата те са част от доказателствата срещу Колев. Ще има още действия по разследването. 

Един от разпитаните собственици на кухи дружества, регистрирани с помощта на Колев, е разказал как е предавал по същия начин пари на покойния бизнесмен от Благоевград Методи Бачев.

Колев живее в нова къща в село Бистрица, но не е адресно регистриран там. Мъжът има 3 деца. Той се представи като организатор на строителни дейности. Адвокатът му Христо Колев застъпи тезата, че Колев няма да се укрие, защото между първото му задържане на 3 ноември и второто от 6 декември е пътувал няколко пъти в чужбина и винаги се е връщал. 

Очаквайте подробности!