Община Добричка ще подпомага финансово закупуването на медицинско оборудване за лекарските практики

https://www.24chasa.bg/region/article/10487188 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

На среща на представители на 15-те лекарски практики в община Добричка, която включва 67 села, с кмета Соня Георгиева бе обсъдено състоянието на лекарските кабинети и помещенията в здравните служби в селата.

112 366 лв. са средствата, инвестирани в ремонтни дейности в сградния фонд през последните две години - каза кметът Георгиева. Предстои планирането на строително-монтажните дейности, които ще бъдат извършени през предстоящата 2022 г. За неотложни ремонти в сградите на здравните служби в селата Стожер, Владимирово, Ведрина, Одърци и Победа настояха медици.

Медиците откликнаха активно на предложението на кмета за финансово подпомагане при осигуряването на медицинско оборудване. Лекарите се обединиха около идеята да бъдат закупени кардиографи и хладилници за съхранение.

„Осигуряването на достъп до качествено здравеопазване на живеещите на територията на община Добричка ще бъде акцент при подготовката на бюджета за догодина. А конструктивният диалог с общопрактикуващите лекари е не само необходим, но е от съществено значение при реализирането на общинската политика в сферата на здравеопазването“ – каза още кметът Георгиева.