КЕВР отложи заседанието за цените на тока след мораториума на парламента

https://www.24chasa.bg/novini/article/10508742 www.24chasa.bg
Откритите заседания на КЕВР се провеждат онлайн.

С пет гласа "за" Комисията за енергийно и водно регулиране току що отложи откритото заседание за цените на тока за битовите потребители от 1 януари. На него от 13,30 ч трябваше да се чуят становищата на енергийните компании за поскъпване на електроенергията за регулирания пазар  с 11,5%. Отлагането стана след като парламентът гласува мораториум върху цените на ток, парно и топла вода. Предложението за отлагане направи комисарят Ремзи Осман.

По график след откритото заседание за цените на тока трябваше да има и обществено обсъждане на цените на електроенергията, на което пък да се чуят становища от страна на потребителите. 

Преди това, от 10 ч сутринта, в комисията имаше открити заседания за цените на електроенергията, произвеждана от ВЕИ-та, а по-късно открито заседание за цените на парното, в което участваха шефовете на топлофикациите. На общественото обсъждане на цените на топлинната енергия омбудсманът Диана Ковачева и лидерът на "Изправи се. БГ!" Мая Манолова  поискаха да не се променят цените на парното.