Мартин Димитров от ДБ оглавява икономическата комисия, Радослав Рибарски от ПП - енергийната

https://www.24chasa.bg/novini/article/10534620 www.24chasa.bg
МАРТИН ДИМИТРОВ

ПП искат по двама зам.-председатели в комисия, ДПС ги поправя

Депутатите избраха комисията по икономическа политика и иновации да бъде ръководена от Мартин Димитров от ДБ. Зам.-председатели ще са Александър Ракшиев от ПП, Александър Иванов от ГЕРБ, Адлен Шефкет от ДПС, Петър Кънев от БСП.

Първоначално ПП предложиха двама зам.-председатели на икономическата комисия - Александър Ракшиев и Искрен Митев, но след забележка от ДПС кандидатурата на Митев беше оттеглена.

"Не считаме, че е добра практика да се заемат всички ръководни позиции от управляващата партия, а още по-лоша е идеята от една от групите от управляващата коалиция да се заемат зам.-председателските места, явно идеята ви е да решавате вместо другите парламентарни групи", заяви Мустафа Карадайъ от ДПС. 

Радослав Рибарски от ПП, който сега води временната комисия за кризата в енергетиката, ще бъде и председател на постоянната енергийна комисия. Зам.-председатели ще са Делян Добрев от ГЕРБ, Рамадан Аталай от ДПС, Тихомир Тенев от ИТН, Ивайло Мирчев от ДБ.

Комисията по регионална политика ще се води от Настимир Ананиев от ПП. Зам.-шефове са Йордан Терзийски от ПП, бившият регионален министър Петя Аврамова от ГЕРБ, Цветан Енчев от ДПС и Георги Георгиев от ИТН.