"Български пощи" вече са прехвърлени към вицепремиера по ефективното управление

https://www.24chasa.bg/novini/article/10534952 www.24chasa.bg
“Български пощи” минаха към вицепремиера по ефективно управление.

Вицепремиерът по ефективното управление ще упражнява правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Български пощи”, реши Министерският съвет.

Промяната е в изпълнение на един от приоритетите на правителството - работата на институциите и предоставяните административни услуги, да са в интерес на гражданите. Развитата мрежа на държавния пощенски оператор е подходяща за създаването на единни центрове за комплексно административно обслужване. Тя обхваща цялата страна, включително и труднодостъпни райони, се казва в съобщението на правителствената пресслужба.

Осигуряването на широк достъп на гражданите до комплексно административно обслужване чрез единните центрове в пощенската мрежа на „Български пощи“  ще допринесе за предоставяне на качествени и достъпни услуги, ще повиши удовлетвореността на гражданите и организациите, ще намали административната тежест и възможностите за корупционни практики.

Според министъра на транспорта Николай Събев изваждането на пощите от структурата на министерството ще го избави от тежък конфликт на интереси, тъй като доскоро беше собственик на голяма куриерска и логистична компания.