Съд за неправоспособен шофьор, причинил смъртта на пътник и ранил друг

https://www.24chasa.bg/novini/article/10549155 www.24chasa.bg
Състоянието на пътищата и магистралите у нас Снимка: Архив

Предадоха на съд 24-годишния С.С. за причиняване на смърт по непредпазливост на пътник от управлявания от него автомобил и средна телесна повреда на втори, съобщават от Апелативната прокуратура-Варна.

Мъжът е добре известен на органите на реда и е многократно осъждан, като дори към този момент излежава присъда за друго престъпление.

На 19 октомври 2018 г. в село Оброчище С.С. и двама негови приятели се сдобили по нерегламентиран начин с лек автомобил и, въпреки, че С.С. бил неправоспособен водач, седнал зад волана и тримата се отправили към град Добрич.

След това поели към Варна.

Обвиняемият управлявал автомобила в условията на намалена видимост, мъгла и дъжд със скорост около 126 км/ч, много над разрешената за района скорост от 90 км/ч. В района след кръстовището за село Любен Каравелово, навлизайки в десен завой, С.С. загубил контрол над автомобила и той се завъртял, навлязъл в банкета и се ударил в дърво.

Последвало ново завъртане и движение напред, след което удар във второ дърво. Автомобилът останал неподвижен, обърнат по таван, а двамата пътници изпаднали от автомобила.

При пътнотранспортното произшествие е настъпила смъртта на един от пътниците в автомобила, който пътувал на предната дясна седалка, и била причинена средна телесна повреда на втори, возещ се отзад. В хода на разследването е потвърдена пряката причинно-следствена връзка между възникналия пътния инцидент и фаталните последици от него.