Издирват в цялата Добричка област Фаредин за убийството на бившата му жена на улицата в Тервел

https://www.24chasa.bg/novini/article/10552622 www.24chasa.bg
Фаредин Мемиш Ахмед. Снимка Апелативна прокуратура-Варна

„Окръжна прокуратура-Добрич, и Областната дирекция на МВР издирват заподозрян в жестоко убийство, извършено сутринта във вторник в Тервел Жената е била пребита до смърт и оставена да лежи на улицата”, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев. Във вторник сутринта около 8 часа на улица „Черно море” в Тервел е убита жена и оставена там. Данните сочат като извършител бившия й съпруг Фаредин Мемиш Ахмед – на 51 години. През 2017 година е издадена ограничителна заповед на мъжа да не приближава жената.

По данни на прокуратурата, тя е била нарушена, но мъжът е бил санкциониран с глоба. „Предполагаме, че след два сутрешни разговора по телефона двамата бивши съпрузи са се срещнали на улицата и между тях е възникнал скандал. Убийството е извършено на улица „Черно море” в Тервел, сигналът е получен няколко минути след него. Има събрани достатъчно данни за извършителя, има и видеозаписи на движението им, малко преди убийството”, обясни окръжният прокурор .

„Към момента се извършват редица оперативно-издирвателни мероприятия, ангажирани са Криминална служба от ОД на МВР – Добрич, наред с другите оперативни работници по криминална линия от Районното управление на МВР в Тервел. В помощ на издирването е и контингент на жандармерията във Варна. Предприети са заградителни дейности на изходите на Тервел и Добрич и се осъществява пропускателен режим чрез полицейски КПП-та. Проверяват се всички автомобили за извършителя” – добави Бухчев. Наказание от 15-20 години лишаване от свобода или доживотен затвор очакват мъжа.

Всеки, който разполага с информация, може да позвъни в най-близкото полицейско управление или на ЕЕН 112. Анонимността му ще бъде гарантирана – казаха още от прокуратурата..