Задържаха издирвания за жестокото убийство на жена в Тервел (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10553468 www.24chasa.bg

„Фаредин Мемиш Ахмед - мъжът, убил бившата си жена на улицата в Тервел във вторник сутринта, е арестуван около 23.30 ч. същия ден в жилище, в което е следвало да бъде извършен ремонт от неговия работодател. Заловеният се е занимавал със строителство, имал е ключ от апартамента и се е укрил там. Не са проведени разпити, защото не е бил адекватен заради изпитото достатъчно количество алкохол. Мъжът не е оказал съпротива по време на задържането”- заяви окръжният прокурор Радослав Бухчев на брифниг в сряда рано сутринта..
Във вторник трупът на 45-годишна жена, пребита до смърт с камъни, бе открит на улица в Тервел. Основен заподозрян за тежкото престъпление е бившият й съпруг - Фаредин Ахмед. Веднага след сигнала за убийството бяха завардени пътищата и входовете на Тервел и Добрич с полицейски КПП-та. Претърсваха се основно колите за издирвания мъж.
От прокуратурата заявиха, че има достатъчно доказателства за това, че именно Фаредин Ахмед е извършителят. От градско видеонаблюдение става ясно, че двамата са се движили заедно. Фаредин има ограничелна заповед спрямо бившата си съпруга, но я е нарушавал.Двамата имат голяма дъщеря, която работи в Германия, и син, който се състезава във футболния клуб.”Вероятно след проведени няколко телефонни разговара, жената е излязла да се види с него, движили са се по улицата и са се скарали, след което бившият й съпруг я пребива с камъни на улицата и я оставя там” – каза във вторник Бухчев.
Дали основната версия за тежкото престъпление е ревност, прокурорът беше предпазлив, като каза, че тепърва ще изясняват отношенията им..И по-рано са имали конфликти – каза той. Бухчев добави, че престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин, което означава, че тя е страдала и смъртта й е била мъчителна. Намерени са окървавени камъни около трупа.
„Предстои да бъде задържан до 72 часа, след това в съда ще бъде внесено искане за мярка за задържане под стража, съдът ще реши” – каза още Бухчев.Обвинението ще бъде по НК член 116, ал 1. т. 6, който предвижда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Задържаха издирвания за жестокото убийство на жена в Тервел (Видео)