Почина пребитата от мъжа си жена в Сливенско

https://www.24chasa.bg/novini/article/10618493 www.24chasa.bg
Болнично легло

50-годишната жена от сливенското село Ябланово, пребита от мъжа си, е починала. Това стана ясно от репортаж на Би Ти Ви. Нефизе е издъхнала в сливенската болница.

Новината потвърди Ваня Белева, говорител на окръжната прокуратура в Сливен. Задържаният й съпруг не дава никакви обяснения дали и защо го е направил. Предстои обвинението срещу него да бъде променено от опит за убийство на убийство по член 115 от Наказателния кодекс.

Побоят е бил изключително жесток, жената била оперирана и настанена в реанимация, но въпреки усилията на медиците не е успяла да оцелее след ударите. Лекарите установили, че те са били нанасяни с кол или друг по-голям твърд предмет. Нефизе била с тежка черепно-мозъчна травма и счупени ребра.

Синът твърди, че майка му е паднала, не знаел бащата да я бие. Ударила си главата. Същото говорят и други мъже в селото. 

Никой там не коментира дали жертвата е била системно тормозена, нито защо всички останали са били безучастни. Къщата на семейството била на края на селото.

Кметът признава, че когато пиел, Мустафа Кьойбашиев, на 53 години, ставал неадекватен. Така било и преди ден. Според версията на полицията женатата е жестоко пребита с дървени трупи.

Извършителят е безработен криминално проявен, изхранвал се с търсене на трюфели в гората.