СЕМ определи назидателния тон на пиара Бойчев за печална практика от миналото

https://www.24chasa.bg/novini/article/10638572 www.24chasa.bg
Александър Бойчев е бил лектор в платформата TEDx КАДЪР: ЮТУБ

СЕМ изрази възмущението си след интервюто в "Здравей, България", при което пиарът на "Продължаване промяната" Александър Бойчев се обади на водещите на сутрешния блок да им се кара, че задават въпроси.

"Съветът за електронни медии изразява възмущение от поредния опит за посегателство върху свободата на медиите в изпълнение на обществената им мисия. Само ден след вчерашното недопустимо вербално и физическо посегателство върху репортери, Съветът отново се обръща с призив към политици и общественици да положат всички усилия за спазването на нормите в публичното говорене и поведение спрямо журналистите в национален ефир.

Използването на назидателен и необосновано остър тон от политически лица и представители на политически формации, както и желанието им да определят вида на въпросите и темите на журналистите са печално известни практики от миналото.

СЕМ заявява, че всеки опит за демонстрация на нетолерантност и възпрепятстване на медиите в търсенето на истината не допринася за очакванията на обществото да се спазват демократичните принципи на свободата на словото", се казва в позицията на регулатора.