Publicis Groupe България с нови назначения в мениджмънта

https://www.24chasa.bg/novini/article/10639483 www.24chasa.bg
Десислава Стоянова

Publicis Groupe България - една от най-големите комуникационни и маркетинг групи у нас, обяви назначаването на Десислава Стоянова, която е изпълнителен директор на медийния бизнес, за главен оперативен директор, и повиши Благовеста Костова в изпълнителен директор на творческия и комуникационен бизнес на групата.

Новите назначения са от 1 януари 2022 г.

Благовеста Костова
Благовеста Костова

Десислава Стоянова е в компанията от 1996 г. и е част от борда на директорите на "Публисис" ЕАД от 2002 г. През годините е заемала различни ръководни позиции, започвайки в екипа на медийните aгенции със стъпването им на бългaрския пазар през 1996 г. През 2000 г. става медия директор на Optimedia/K+K, а през 2005 г. - изпълнителен директор на Zenith. В началото на 2017 г. оглавява медийния бизнес на Publicis Groupe България, който включва медийните и дигитални агенции Zenith, Starcom, Digitas. През 2022 г. поема и допълнителната роля на главен оперативен директор на групата. Стоянова има бакалавърска степен от Българо-датския колеж по „Търговия и маркетинг“.

Благовеста Костова се присъединява като акаунт мениджър в агенция Publicis Sofia през 2008 г. През 2012 г. става акаунт директор и поема управлението на ключови локални и международни клиенти. От 2015 до 2018 г. е директор „Обслужване на клиенти“ в Publicis Sofia, а през 2018 г. поема досегашната си роля на директор „Обслужване на клиенти“ на цялата група. В този период тя работи по модела Power of One, според който клиентите имат достъп до всички услуги на групата.

От началото на 2022 г. Костова поема ролята на изпълнителен директор на творческия и комуникационен бизнес и ще ръководи агенциите Saatchi & Saatchi, Leo Burnett, MSL, Brandworks, Red Lion и Publicis Dialog.

Преди Publicis Groupe тя е била 4 години в екипа на Grey Worldwide Bulgaria, част от WPP Group. Има бакалавърска степен по „Социални дейности“ с допълнителна специализация по психология и е магистър по „Международна сигурност“ в СУ „Св. Климент Охридски“.