Може ли да се тестваш по тъмно скара “Промяната” със сутрешен блок (Видео, обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10640917 www.24chasa.bg

Пиарът на партията стана известен, след като се накара на журналисти от Нова тв

До колко часа вечер може да се направи тест за коронавирус и коя лаборатория обработва резултатите, опитаха да изяснят вчера водещите на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев и Мира Иванова. Въпроси, продиктувани от съмненията на лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов и бившия здравен министър, сега депутат от ГЕРБ, Костадин Ангелов, че тестът за COVID на парламентарния шеф Никола Минчев, направен в понеделник след 19,30 ч, може и да не е истински. Заради него бе карантирирано цялото ръководство на държавата.

Вместо отговори обаче водещите на Нова телевизия получиха инструкции на висок тон от пиара на “Продължаваме промяната” Александър Бойчев. Пресаташето се обади специално в сутрешния блок след интервю с депутатката от ПП Татяна Султанова. Водещите я попитаха знае ли кога и какви тестове си е правил Минчев, тъй като той самият отказал да обясни пред Нова тв. Султанова не можа да отговори.

“Депутатите не са лаборанти,

колеги! Депутатите няма как да знаят в колко часа е взета проба!”, накара се минути по-късно Бойчев. Той определи поведението на Николаев като недопустимо. Водещият бе обвинен, че разпространява фалшиви новини заради информацията, че и шефът на депутатите от ПП Андрей Гюров е с COVID. Тя бе разпространена във фейсбук от председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

“Г-н Минчев е получил посещение от лекар, който му е взел тестовете. Това не е тест, направен в търговска лаборатория. Г-н Минчев е по право първи човек в държавата като председател на парламента. Вие считате, че г-н Минчев със симптоми и охраната на НСО ще отиде в произволна лаборатория в този момент да си направи тест?”, отговори все пак Бойчев на въпросите как се прави тест по тъмно.

Поведението на пиара предизвика вълна от заклеймяване от СЕМ, асоциации, журналисти. А в късния следобед той се извини във фейсбук. Но още веднъж настоя, че телевизията е разпространила фалшиви новини.

Темата се пренесе и в Народното събрание. Костадин Ангелов от ГЕРБ отново настоя Минчев да посочи при кой лекар и в коя лаборатория си е направил тест. Накрая се оказа, че

първо е направен бърз тест

от лекаря от Правителствена болница, който се грижи за шефа на НС. А чак след това и PCR.

Призиви главният прокурор Иван Гешев да вземе имунитета на депутатите от “Възраждане” заради протеста от сряда отправи пък Христо Петров - Ицо Хазарта. А колегите си той окачестви като “шепа нещастни фашисти”.

ИЗВЪН ЗАЛАТА

Пиарът Бойчев - спец по технологиите с 3 езика, но политическият още му е чужд

Тотален спец по новите технологии с три свободно говорими чужди езика е пиарът на “Продължаваме промяната” Александър Бойчев.

Политическият обаче още му е чужд, въпреки че има голям журналистически опит. Доказа го в четвъртък сутринта, като звънна на водещите сутрешния блок по Нова тв Виктор Николаев и Мира Иванова, за да им се скара, че задават въпроси за това кога е направен PCR тестът на шефа на НС Никола Минчев, с който бе установено, че е болен от COVID. Бойчев критикува двамата водещи, че нямат право да задават на депутати въпроси, които не са от компетенциите им, и ги обвини, че разпространяват “фалшиви новини на други партии”. А по-късно опита да се извини с пост във фейсбук. Обясни, че се е включил в ефир, защото смята, че не е правилно в национален ефир да се разпространяват фалшиви новини.

Преди всичко обаче, искам да кажа, че съжалявам, че изпуснах нервите си и говорих на висок тон. Не бе необходимо. Силното говорене не подсилва аргументите, а напротив - заглушава ги. Но фалшивите новини също заглушават. Истината заглушават.

След това разказва цялата история, а накрая добавя като послепис: Прочетох за себе си невероятни неща. Благодаря за критиката и благодаря за подкрепата. С колегите от “Нова” впрочем работим прекрасно. Както и с всички останали колеги. На тях пък благодаря за търпението и разбирането.

40-годишният журналист е добре познат на колегите си в средите, в които е работил - технологии и иновативни компании, но в политиката е новак.

През 2000 г. Бойчев започва кариера като технологичен журналист в списанието за компютърни игри PC Mania и

в приложението за технологии на в. “Капитал” -

“Капитал Нет”. Впоследствие става част от екипа на отдел “Технологии” на вестника и автор в неговото списание “Капитал Лайт”. Паралелно с това е и бизнес репортер в отдел “Компании” на вестника с ресор технологии. Работи и на немски, английски и руски език.

След това е автор на свободна практика за различни български печатни и онлайн медии, както и последователно отговорен редактор в мъжкото лайфстайл списание EGO, главен редактор на списанието за интернет технологии и дигитална култура .net и творчески директор в рекламна агенция “Страта”.

През 2012 г. е назначен за главен редактор на списанието за гурме култура “Бакхус”, издавано от “Капитал”.

В последните 7 г. не се занимава с активна журналистика, а заема мениджърски позиции. От ноември 2015 г. е работил като дигитален директор в bTV. А от 2019 г. - като директор “Иновации” в “Инвестор”.

Бойчев е бил лектор в TEDex София.

Включва се като доброволец към ПП

в началото на предизборната кампания и по време на националната обиколка на движението. Влиза в щаба като част от медийния екип, защото вижда, че Кирил Петков и Асен Василев имат план и искат да са победители, а не политически балансьори или поредният партиен играч.

На 4 януари Бойчев бе представен пред медиите от парламентарния шеф Никола Минчев като пиар на “Продължаваме промяната”.

Скандалът между Бойчев и Нова тв бе основна тема на социалните мрежи вчера. Включи се и рекламистът Мартин Димитров, който бе в кандидатдепутатската листа на ДБ и определи Бойчев като един от “най-ерудираните хора, които познава”, обяснявайки, че разговорът трябва да е за отношенията власт - медии и за доверието между тях.