Ивайло Мирчев: Очавам мъжество от Гешев като си подаде оставката

https://www.24chasa.bg/novini/article/10643793 www.24chasa.bg
Ивайло Мирчев

"Очаквам поне веднъж главният прокурор да прояви мъжество и да си подаде оставката, защото така се прави и така е редно. В тази страна трябва да имаме нов главен прокурор и да направим такива законови промени, че той да не бъде следващият Цацаров или Гешев. Който и да е следващият, той не трябва да дерибейства по този начин."

Това заяви депутатът от ДБ Ивайло Мирчев от кулоарите на парламента. Той посочи, че в момента се предприемат законови мерки, които не са само конституционни, за да може да се реформира прокуратурата. От коалицията дори вече водили разговари с останалите партии, за да се намери консенсус по бъдещите законопроекти.

"Главният прокурор наистина бих го призовал да си подаде оставката вместо да дава оценки дали това може да бъде кризисен пиар или не. Видяхме, че вчера г-н Цацаров го направи и главният прокурор Гешев трябва да бъде следващият", заяви Мирчев, коемнтирайки думите на Гешев по повод поисканата му от трибуната на НС по-рано днес оставка.

Опит на Цацаров да избяга от отговорност - така Мирчев определи новината, че шефът на КПКОМПИ подава оставка преди да е изтекъл мандатът му. "И на него, както и на Гешев трябва да се търси отговорност", добави Ивайло Мирчев.