Сръбските власти намаляват цените на PCR тестовете

https://www.24chasa.bg/novini/article/10649726 www.24chasa.bg
СНИМКА Pixabay

Кризисният щаб на сръбското правителство реши да намали цените на PCR тестовете и антигенните тестове, заяви пред журналисти представителят на щаба д-р Зоран Гойкович, предаде БТА.

Взето бе решение за намаляване на цените на PCR теста, който ще струва 6 000 динара (около 100 лв), вместо както досега 9 000 динара (150 лв), а антигенният тест ще струва 1800 динара (30 лв), вместо 3500 динара (58 лв).

Решението бе взето на фона на очакванията за рязко увеличаване на броя на заразените с COVIDД-19 в страната заради разпространението на варианта Омикрон на коронавируса.

Зоран Гойкович каза, че петата вълна на коронавируса в страната вече е започнала и призова гражданите да спазват мерките срещу разпространението на заразата. Той изрази съжаление заради незадоволителното ниво на ваксинация в страната – едва 58,6 процента от населението е с поставена първа доза ваксина.

Вчера в Сърбия бяха регистрирани рекордните 13 753 нови случая на коронавирус.

Заради тежката епидемиологична ситуация отбелязването на Новата година по стар стил на площадите бе отменено в Белград, Ниш, Чачак и Лесковац.